Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Вино на производител от НТЗ спечели награда на изложенията „Фудтех“ и „Винария“

“Токмакли – каберне фран 2011“ на Йонко Тодоров от Стамболово, партньор по проекта „Новото тракийско злато“ (НТЗ) спечели втора награда в раздела червени вина в конкурса „Изборът на потребителя“ на изложенията „Фудтех“ и „Винария“ в Пловдив (15-18 март).  В продължение на три дни посетители дегустираха храни и вина, за да определят най-добрите български продукти, представени на изложенията.

НТЗ бе поканен да участва на „Фудтех“ и „Винария“ като специално признание за успешното си представяне на БиоАгра седмица преди това. На щанда на проекта бяха представени продукти от три големи партньора на НТЗ: „Джем и Джем“, производител на конфитюри, между които и първата серия шипков и ягодов мармалад от района на Източните Родопи, „Блокстен БГ Стандарт”, ръководена от производителя на биогрозде и вино Йонко Тодоров и месопреработвателното предприятие „Асеновград“, за което проектът очаква да започне да преработва биосертифицирано телешко на производители от Източните Родопи.

На щанда на проекта посетителите можеха да опитат вино от биогроздето на Йонко Тодоров, салами и сладка от други производители-партньори в НТЗ, както и да се запознаят с развитието на проекта.

Представители на проекта използваха възможността за създаването на множество нови контакти.

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още