Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

„Новото тракийско злато” на ЕКСПО 2011

Близо 700 от посетителите на традиционното международно изложение "Ваканция СПА & Експо" в София (17-19 февруари) се спряха на щанда на проекта „Новото тракийско злато” (НТЗ).  Между тях бяха и представители на 78 туристически фирми и десет медии.

Най-търсеният продукт с марката НТЗ бе новата туристическа карта на Източните Родопи, изработена от проекта.

Освен картата, посетителите си купуваха и източнородопски биопродукти – мед, тахан, билки и търсеха информационни материали за забележителностите на района и възможностите за организирани и индивидуални пътувания.

Най-много посетителите се интересуваха от нестандартни предложения за почивка – приключенски пътувания, селски туризъм, наблюдения на птици. „Източните Родопи ги привличат с това, че са все още непознати за мнозина българи. Някои дори ги намират за “екзотична” дестинация: районът е смесен, има компактни турски села, както и места, където човек трудно може да стигне дори пеш”, обяснява Михаела Кирчева, координатор „туризъм” в „Новото тракийско злато”.

Бети и Николай Василеви, собствениците на „Дивата ферма” в с. Горно поле, Маджаровска община,  разказваха на посетителите за възможностите за почивка в Източните Родопи, където туристите могат да съчетаят разглеждането на археологически и природни забележителности с опитването на биохрани и насладата от дивата природа и биоразнообразието.

Ивайловград

“Най-хубавото място във всемира,най-хубавият кът на този святе точно между...

Прочети още

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още