Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография „Източните Родопи – вкуси дивата природа”

Проектът  „Новото тракийско злато” организира за втори път конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография от Източните Родопи. Темата и на двете състезания е „Източни Родопи – вкуси дивата природа”. Пътеписите и фотографиите трябва да представят по един от трите елемента на проекта „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български език, в размер до 4 000 знака и илюстриран с най-малко три и най-много пет фотографии (минимален размер 1000 пиксела по дългата страна).

В конкурса за фотографии три е максималният брой кадри, с които може да участва един автор. Всеки кадър трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат.

Наградите за победителите са:

-За пътепис:

уикенд за двама в Ивайловград

-За фотография:

уикенд за двама в дивечовъдното стопанство “Студен кладенец”

Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи.

На интернет страницата на проекта www.newthraciangold.eu може да намерите много информация за района, неговите забележителности и местата, които можете да посетите и където да отседнете.

Препоръчваме ви да използвате туристическата карта и пътеводителя за Източните Родопи, направени по проекта.

Срокът за изпращането на пътеписите и фотографиите е 1 октомври 2012. Изпращайте на: office@newthraciangold.com.

Отличените пътеписи и фотографии ще бъдат публикувани на сайта на проекта: www.newthraciangold.eu. Снимките ще бъдат използвани в календар на „Новото тракийско злато“ за 2013 година, както и за други материали по проекта, популяризиращи района на Източните Родопи.

Вижте тук за победителите в първото издание на конкурса

Новото тракийско златоe петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, изпълняван от холандските организации АРК и Авалон, които имат голям международен опит в проекти за опазване на околната среда и биоземеделието. Проектът е финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия.  Новото тракийско златое уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още