Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Източните Родопи в изложбата „Снимай! Не убивай!”

Източните Родопи са една от най-атрактивната дестинация за снимане на диви животни в България, затова са и в центъра на няколко фотографски проекта във фотографския конкурс „Снимай! Не убивай!“. Те показват уникалните за района белоглави и египетски лешояди.

Най-добрите фотографски проекти на конкурса „Снимай! Не убивай!“ са изложени от 1 до 22 февруари във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Левски" 57 в София.

Конкурсът „Снимай! Не убивай!” започна през юни 2011 г. и беше  разделен на три етапа, след всеки от които– участници и публика – можеха да гласуват на уеб страницата на конкурса и да  определят по един победител. След приключването на третия етап журито, в което са изтъкнати български фотографи на диви животни, определи участниците във финалната изложба и излъчи своите фаворити от всички проекти, участвали в етапите на конкурса.

В изложбата са показани 40 фотографски проекта от 23 автора. Те са  подбрани от журито на конкурса измежду повече от 300 проекта с общо над 1000 кадъра, разкрили красотата и уязвимостта на дивата природа. 

Проектът „Новото тракийско злато” (НТЗ) се надява в следващото издание на конкурса „Снимай! Не убивай!” да има още повече снимки от Източните Родопи.

Тези, които харесват Източните Родопи, могат да участват и във второто издание на конкурса „Източните Родопи - вкуси дивата природа“, който „Новото тракийско злато“ ще организира и през 2012 г. за втора поредна година.

НТЗ работи за популяризирането на Източните Родопи като екотуристическа дестинация. Тази година с помощта на проекта в района ще бъдат открити три нови скривалища за снимане на редки животни.

"Чакалът" е снимката на победителя - Младен Василев

Втора награда за "Глухарите - горски трубадури" от Валентин Почекански

Исторически забележителности

Дяволският мост (Шейтан Кюпрю) Местоположение: Намира се на около 5 км...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още