Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Животновъд от НТЗ е сред победителите в конкурс в подкрепа на биоразнообразието

Животновъдът Мирослав Хусков, който е член на фокус-групата по проекта „Новото тракийско злато“(НТЗ), спечели конкурс за подкрепа на местни стопани в райони с високо биоразнообразие.

Преди около месец и половина “Зелени Балкани” с финансовата подкрепа на германската фондация EURONATUR обяви конкурс за подпомагане на земеделци и животновъди, развиващи дейността си в райони с високо биологично разнообразие като защитените зони от НАТУРА 2000 и „Зелен Пояс”. В конкурса кандидатстваха близо 100 фермери от общините Ивайловград, Свиленград, Тополовград, Елхово, Болярово, Тунджа и Средец.

Мирослав живее и работи в с. Плевун в защитената зона „Бяла река” – Община Ивайловград. Той е кандидатствал в конкурса за храсторез (моторна косачка), с която ще може по-бързо и качествено да поддържа използваните от него пасища и мери в добро агроекологично състояние.

За сайта на НТЗ Мирослав съобщи, че с храстореза ще обработва район от 500 дка. Той получава и три коча порода Мотон Шароле, с които възнамерява да облагороди стадото си от 280 овце-майки, които гледа от 2004 година.

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още