Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Ден на НТЗ в Кърджали

Холандският посланик Том ван Оорсхот и областният управител на Кърджали Бисер Николов ще открият Деня на "Новото тракийско злато" в Кърджали на 25 април, петък, в 14 часа в Градската градина в града.

Със събитието на открито Ден на НТЗ в Кърджали на 25 април 2014 (петък) българско-холандският проект „Новото тракийско злато“ ще отбележи петгодишнината от работата си в Източните Родопи, ще представи постиженията си, мрежата на НТЗ от биопроизводители и къщи за гости, местни биохрани и информационни и рекламни материали за района, подготвени от НТЗ, както и от други проекти. Ще бъде представена подробната програма на Уикенда на отворените врати на НТЗ в Източните Родопи (26 и 27 април 2014).

Събитието е организирано от екипа на НТЗ с подкрепата на Областната администрация – Кърджали.

От 14 до 18 часа на щандовете на НТЗ в Градската градина на Кърджали жители и гости на града ще могат да опитат и да си купят местни продукти – вино, тахан, билки, ядки, баница и др.). те ще могат да купят пътеводители и туристически карти, както и да получат множество информационни и рекламни материали за района, за неговите природни и културни забележителности. Посетителите ще могат да разговорят с представители на екипа и на мрежата на „Новото тракийско злато“.

По време на събитието ще бъдат изложени 20 снимки от „Дивият свят на Източните Родопи“. Изложбата на НТЗ премина при голям успех в София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен и др. градове, като беше и в Кърджали през май миналата година.

В програмата на Денят на НТЗ в Кърджали са предвидени още тур с колелета до р. Арда, наблюдение там на чапловата колония, приключения във въжената градина, които ще бъдат организирани съвместно с БДЗП, фондация „Къща за книги и приключения“ и Младежкия екоклуб.

 

Събитието се организира с медийното партньорство на Vesti.bg.


Ето и подробната програма:


14:00 – Официални приветствия

14:20 –14:30 - Обявяване на Уикенда на отворените врати на НТЗ в Източните Родопи и подробната им програма. Официално обявяване на туристическия сезон 2014.

14:40 – Дегустация на местни продукти.

15:30 – Велотур в парка и до р. Арда, наблюдение на чапловата колония, приключения във въжената градина.

16:30 – 18:00 – Неформални разговори, представления

18:00 – Закриване

Последвай ни в:  

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още