Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Къща "Ла плас", стената на яз.Студен кладенец - Студен кладенец

Регион: Крумовград
Населено място: Студен кладенец
Вид настаняване: Хотели и семейни хотели
Категоризация: 1 звезда
Отстояние от автогара : 50 км.
Отстояние от летище : 120 км.
Отстояние от магистрала : 115 км.

Леглова база


Двойни стаи: 4

Други стаи: 1

Допълнителни услуги

 
Паркинг
 
Интернет
 
Домашни любимци
 
Ресторант

Забележителности

 Магазинв село Голобрадово
 Пещера Попмартиновата дупка
 Резерват Вълчи дол
 Велопътека Трансродопски маршрут
 Екопътека Абразивни кладенци
 Река Арда, Крумовица
 Езеро/Язовир Студен кладенец
 Природни забележителности Абразивни кладенци, Дяволският каньон на река Арда

Допълнителна информация

Къщата в село Студен кладенец е наречена от собственика й Айхан на верига ресторанти в Холандия "La Place". Айхан е работил там няколко години, след което се върнал в родните Родопи, за да развива селски и екотуризъм. Къщата е кацнала на разгледно място в село Студен кладенец, закътана далеч от шума на автомобилите и натоварения градски световъртеж.

"La Place" предлага настаняване в 4 двойни стаи за гости и един апартамент на първия етаж, които общо могат да приютят до 10 човека. Всички стаи са със собствени бани, удобни легла, имат телевизор и хубава гледка. Айхан е чудесен готвач - ястията, които ще ви приготви са с продукти от селото - телешко, агнешко или ярешко месо според сезона, зеленчуци и плодове от градината, сладка, мед, яйца и мляко пак домашно произведени.

Всяка вечер на поляната пред къща "La Place" пристигат специални гости - елени и сърни от близкия дивечовъден участък "Студен кладенец". През топлия сезон около къщата расте ароматна мента, а буквално на една ръка разстояние се намират внушителната стена на язовир Студен кладенец, причудливите Абразивни кладенци и Дяволския каньон (в някои карти неправилно отбелязан като Дяволски мост). На паркинга, откъдето тръгва пътеката за каньона, има и информационна табела за района. В село Студен кладенец има и туристически информационен център, но не работи постоянно - трябва да позвъните на посочения телефон за контакт. В язовир Студен кладенец организираме и каякинг турове - попитайте ни кога тук.

Къщата е част от Трансродопския ни веломаршрут - алтернатива на къщата в село Поточница (ден 9), която все още (към 2014 г) не е готова.

Нощувка със закуска: 25 лв

Сух пакет за обяд: 10 лв

Вечеря: 15 лв

Контакти:

село Студен кладенец, община Крумовград
tel. 0876 657 515
studen_kladenets@abv.bg
http://studen-kladenets.free.bg/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003538295684&fref=ts